19. kolo: Slovan vs. Slavia 0:3 (2019/20)

Diváci5326
Domácí100
Hosté600

Pozdní večerní čas výkopu, všední den, nastupující zimní období i souběžně hraný hokejový zápas místního klubu zrovna návštěvě nepřispěly. Na stadion si oficiálně našlo cestu něco přes pět tisíc lidí, v realitě to ale bylo asi io podstatně méně. I v našem kotli jen slabá stovka, obvyklá na mnohem méně atraktivní zápasy. Hostů též dorazilo jen cca 600, což je v posledních letech na výjezd pod Ještěd rozhodně podprůměr. Blížící se Vánoce a výjezd do Dortmundu asi taky úplně většímu počtu hostů v Liberci nepřály.

Před zápasem jsme před kotlem uspořádali Vánoční charitativní bazárek, kde se sešly i nějaké opravdové skvosty – například raritní Umbro dres Pavla Čapka ze sezóny 2000/2001, v němž se odehrály pouze zápasy proti Norrköpingu a Liverpoolu. Celkem se pro Centrum Lira, které se věnuje práci s dětmi s ohroženým vývojem, vybralo přes 16 000 Kč! Děkujeme všem, kteří přinesli své suvenýry a hlavně těm, kteří přispěli. Podobnou akci určitě zopakujeme!

Na hřišti Slavia hned od začátku (hlavně co do efektivity) dominovala, a tak ani přes naše záchvěvy naděje, kdy šel sám na Koláře Maliňák, nebo když Nguyen chytil penaltu, nebylo moc co řešit. Z naší strany tentokrát vzhledem k očekávané personální krizi před i po zápase opticky nula, vlály pouze dvě velké mávačky. Hosté uspořádali velkou pyroshow na tribuně a také ohňostroj kdesi na louce za tribunou. V supportu samozřejmě byli napřed.

You may also like...