13. kolo: Slovan vs. Jablonec 2:2 (2019/20)

Diváci 5555
Domácí 180
Hosté 120

Na derby jsme tentokrát připravili symbolické „nadpozemské“ choreo s andělem (s modrým mečem) a čertem (se zeleným mečem) bojujícími místo zeměkoule o fotbalový míč. Vedle anděla byl bílý znak Slovanu, vedle čerta černý znak Jablonce. Vše doplňoval nápis „SÍLY DOBRA DNES MUSÍ ZVÍTĚZIT!“, který visel už při rozcvičce.
Protože se oba kluby rozhodly zapojit do akce proti rasismu (nejen) ve fotbale a nám bylo jasné, že se hostující fans určitě taky přidají se svou vlajkou „Stop rasismu!“, nemohli jsme jinak, než se k nim přidat a transparentem i pár obouručkami taky dát najevo, že rasismus, ve všech jeho formách, nemá na fotbale ani jinde co dělat. Je fajn, že se na tom všichni shodnem. Na čem už se neshodnem, je, jestli se maj na fotbale řešit nefotbalová politická témata, jako třeba (ne)závislost nějakých státních útvarů kdesi na Balkánu. Jablonečtí bez chorea a tentokrát i bez sektorovky a pyra, zato s jednotnými šálami. Na jejich poměry solidní počet i občas i support. Na víc tam není potenciál.
Celková návštěva bohužel odpovídala mizérii poslední doby a ani derby v sobotu odpoledne za pěkného počasí bohužel nepřilákalo do ochozů stadionu U Nisy solidnější návštěvu. I v kotli to nebyla početně žádná sláva. Snad už jen pohled k našim sousedům může napovědět, že by mohlo být ještě hůř. Aspoň že ti, co přišli, se aspoň v druhém poločase, když se i na hřišti začaly dít věci, byli hlasitější než obvykle a podpora našich hráčů nebyla jen na kotli. Nutno dodat, že to bylo potřeba a, jak už to v posledních derby bohužel bývá zvykem, naši neměli herně navrch a museli dvakrát dotahovat. Je ale dobře, že tentokrát dokázali máknout a v závěru dokonce sahali po vítězství – škoda, že to nevyšlo. Mohla to být dobrá náplast po zatím nepovedeném podzimu. Na druhou stranu ostuda v podobě domácí prohry v derby se ani tentokrát nekonala…

 

You may also like...